Lotte Palsteen

Foredrag & kurser

Book et foredrag eller kursus

lotteforedrag250

 

 

 

 

 

Lotte Palsteen har mange års erfaring i at formidle viden gennem utallige foredrag og kurser på skoler rundt om i landet, Univercity College Lillebælt, VIA University College, KRIFA, forskellige biblioteker, kirker, foreninger, loger,  kulturhuse mv.

 • forstå dit særligt sensitive barn
 • at være særligt sensitiv i en ikke altid sensitiv verden
 • særligt sensitive elever i skolen
 • inklusion af udfordrede elever
 • relationskompetence i skolen
 • klasseledelse
 • skyggesider i relationsarbejdet
 • ro og nærvær i undervisningen
 • hvad er lykken
 • unge og stress
 • unge og angst
 • mentalisering i skolen

Ring eller mail og hør om muligheden for, at Lotte Palsteen kommer ud på din virksomhed, skole eller institution og holder et foredrag, kursus eller workshop, som netop matcher jeres behov.

Her er nogle eksempler på foredrag og kurser, men det tilpasses selvfølgelig jeres målgruppe:

Book foredrag: Forstå dit særligt sensitive barn

child-646372_1280
 • bliver dit barn hurtigt overvældet af indtrykkene i Tivoli, i indkøbscenteret, til en børnefødselsdag eller et arrangement med mange mennesker?
 • har dit barn svært ved at sove, hvis der er sket meget i løbet af dagen?
 • reagerer dit barn kraftigere end andre børn på forandringer som f.eks. skoleskift, ny pædagog/lærer, en anderledes uge i børnehaven eller skolen, en flytning eller skilsmisse
 • tænker dit barn dybt over tingene og bliver meget ængstelig, hvis det hører eller ser   noget i Nyhederne eller en uhyggelig film?
 • tager dit barn ting meget nært og har svært ved at slippe en sårende bemærkning?
 • bliver dit barn meget påvirket, hvis andre i familien eller klassen ikke har det godt?
 • bliver dit barn meget nemt forskrækket?
 • klager dit barn ofte over larm, ubehagelige lyde, lys eller lugte?
 • bliver dit barn voldsomt irriteret over tøj eller sko, der strammer eller kradser, vaskemærket i nakken, at skulle røre ved vådt sand eller nægter dit barn at få solcreme på?

Så er dit barn måske bare særligt sensitiv og mere modtagelig for indtryk end de fleste andre.

Til dette foredrag, vil du få viden om, hvad det vil sige at have dette karaktertræk, og hvordan du støtter dit barn bedst muligt, så dit barn ikke udvikler stress og angst. Du får gode råd til, hvordan du styrker dit barns selvværd og evne til at håndtere egne og andres følelser.
Du får gode råd til, hvordan du skaber de bedste rammer, så dit barn trives og udvikler sig. Det kan være en svær balance at anerkende dit barns sensitivitet uden at overbeskytte. Det kræver, at du er god til at “læse” dit barn og se om bag adfærden. Det handler også om, at du som voksen tager lederskab og skaber tryghed uden at skælde ud. For at mestre dette, må du selv være i nogenlunde balance. Hvis man selv er overstimuleret og stresset kommer de fleste af os nemt til at skælde ud og “smitte” børnene med vores stress. Det kan udvikle sig til en rigtig negativ spiral, som er vigtig at få brudt.

Til foredraget kommer jeg bl.a. omkring disse spørgsmål:

 • Hvad er tegnene på, at et barn er særligt sensitiv?
 • Hvordan undgår jeg, at mit barn bliver så overstimuleret?
 • Hvordan gør jeg mit barn mere robust, så det ikke tager alting ind?
 • Hvordan undgår jeg at overbeskytte mit barn, så det ikke lærer at håndtere de udfordringer, livet byder på?
 • Hvordan lærer jeg mit barn at regulere sine til tider stærke følelser?
 • Hvordan påvirker det mit barn, når det bliver skældt ud og kan det overhovedet undgås?
 • Hvordan lærer jeg mit barn at sige fra, når andre går over grænsen?
 • Hvad gør jeg, hvis bedsteforældrene, mit barns pædagog, lærer eller ex.manden/konen ikke vil anerkende mit barns særlige sensitivitet?

Foredraget er både baseret på forsker ph.d Elaine Arons forskning i det særligt sensitive karaktertræk samt talrige samtaler med forældre til sensitive børn og samtaler med børnene og de unge selv i min psykoterapeut-praksis.

Foredragsholder Lotte Palsteen er en anerkendt psykoterapeut, som har mange års erfaring med særligt sensitive børn, unge og voksne. Hun har tidligere arbejdet som lærer og har nu sit eget firma, hvor hun underviser lærere og pædagoger i inklusion, relationskompetence samt særligt sensitive børn.

Der udover rådgiver hun forældre til sensitive børn og har unge og voksne i terapiforløb i Odense, Svendborg og København. Lotte Palsteen er selv sensitiv i høj grad, så hun ved, hvad det vil sige at være mere modtagelig for indtryk end de fleste og vigtigheden af at skabe rum til at lade op, så alle indtrykkene kan bundfælde sig. Idag bruger hun sensitiviteten som en ressource i sit arbejde som psykoterapeut.


“Det var en kæmpe befrielse at få sat ord på, hvorfor min datter er så “mærkelig”, og det er fantastisk nu at vide, at det faktisk er en tilstand, som eksisterer, og som jeg kan lære mere om. At jeg kan blive bedre til at forstå, hvorfor hun straks bekymrer sig, når hun hører en ambulance, hvorfor en flyrejse skal dissekeres og planlægges ned til mindste detalje, hvorfor tøjet kradser, og hvorfor hun ikke bare kan “lade det gå ind ad det ene øre og ud af det andet”, når de andre er dumme i skolen.
Vi har været omkring OUH i forsøg på at finde årsagen til hendes “anderledeshed” uden at blive klogere og derfor føltes dit foredrag næsten som en åbenbaring.”

Mor til 13-årig pige, Svendborg.                                                                                                                                                                          
“Jeg fortalte min søn om det at være særligt sensitiv og fra at have sovet uroligt, haft problemer i skolen og haft en grundstemning af tristhed og bekymring, er han simpelthen blomstret frem.
Nu taler han selv om, at han er særligt sensitiv og kan forstå sig selv og sine reaktionsmønstre.
Tidligere ville han ikke tale om det, hvis det gik skævt i skolen, fordi han nok i bund og grund var bange for at skuffe mig og selv følte sig forkert.”

Mor til 14-årig dreng i København


Book mit foredrag: At være særligt sensitiv i en ikke altid sensitiv verden

At være særligt sensitiv betyder, at man har et særligt fintfølende nervesystem, som gør at både negative og positive indtryk går dybere ind. Andre menneskers følelser, lyde og lugte kan virke meget overvældende og bevirke at man bliver overstimuleret. Man mener, at omkring 20 % af befolkningen har dette karaktertræk. Særligt sensitive børn og voksne er typisk mere langsomme og velovervejede og har meget brug for at kunne trække sig tilbage og hvile sig oftere og i længere tid end andre mennesker. De kommer tit til at føle sig forkerte i vores vestlige kultur, hvor det at være enormt udadvendt og kunne agere i et højt tempo er kvaliteter, der sættes højt. Derfor er der også mange mennesker med dette karaktertræk, som gennem livet har fået at vide, at de er for følsomme, for nærtagende, for sarte osv. Men hvis følsomheden bruges rigtigt, er der mange fordele ved at være særligt sensitiv.

Foredraget vil handle om, hvad det vil sige at være særligt sensitiv, og hvordan man kan leve sit liv i større overensstemmelse med sin sensitive side og få et langt bedre liv, hvor den særlige sensitivitet bliver en styrke frem for en hæmsko.

Udtalelser fra nogle af de mange tilhørere i Vor Frue Kirke i Svendborg den 6/3 2012:

Jeg var til Lotte Palsteens foredrag om det at være særlig sensitiv, og sammen med 400 andre mennesker gik jeg derfra med en oplevelse af virkelig at have fået indsigt i dette meget vigtige emne.

Lotte Palsteen har som foredragsholder og menneske en fin autencitet og en stor faglig viden. I kraft af hendes nænsomme og terapeutiske tilgang formår hun at fange sit publikum, så de både føler sig hørt og set.

Det var et meget berigende foredrag om særligt sensitive børn og voksne, som gav stof til eftertanke. Jeg fik vigtig viden både i forhold til mit arbejde og på det personlige plan.

Miriam Impgaard, Fysioterapeut og Psykoterapeut


I en fyldt kirke foredrog Lotte Palsteen klart og overbevisende om det at være særlig sensitiv.  Pludselig er en masse faldet på plads. Af hjertet tak for nærvær, deling og indsigt.”

Christina Bausager Jensen, Svendborg


I et blændende og medrivende foredrag tog Lotte Palsteen 400 mennesker med ind i temaet: At være sensitiv i en ikke altid sensitiv verden. Stedet var Vor Frue Kirke i Svendborg. Kirken var fyldt til bristepunktet. Vi fik et brag af en aften i kirken!

Lotte har en vidunderlig udstråling og en formidabel evne til at formidle og favne alle gennem sit foredrag. Man kan virkelig mærke, at hun har så meget på hjerte. Vi havde en fantastisk og meget udbytterig aften, hvor Lotte kunne holde alle fanget lige til det sidste med sin store viden og sit smittende engagement.  Lottes baggrund som lærer og psykoterapeut gjorde, at hun gav tilhørerne en både flot og bred indføring i emnet, men tillige kunne gå dybt ned i konkrete problemstillinger og spændende detaljer, der relaterede til folks hverdag.  At Lotte krydrede sine teorier med sin humor og glimt i øjet, gjorde blot foredraget endnu mere levende og nærværende. 

Foredraget var virkelig en øjenåbner for os moderne mennesker, der lever i en ikke altid sensitiv verden. Jeg møder stadig folk, der roser og taler om Lotte Palsteen og den fantastiske aften i kirken.  

Jeg giver hende mine varmeste anbefalinger!

Tak for dit engagement og tak for et fremragende foredrag, Lotte!

En helt igennem vidunderlig og dybt inspirerende aften!

Gitte Meyer Jørgensen, Vor Frue Kirke, Svendborg


Book foredrag: Omfavn dine skygger – og udlev dit fulde potentiale

Et tankevækkende foredrag om, hvordan vores skyggesider, overbevisninger og frygt hæmmer os i at leve det liv, vi længes efter og være det menneske, vi ønsker at være. Mange mennesker er pressede i deres arbejdsliv, men har svært ved at se, hvordan de kan skabe forandringer. Det kan være svært at se nye muligheder, når vi er låst fast i indre negative overbevisninger.

Foredraget handler om, hvorfor det er så svært at få handlet på vores drømme om at leve et liv i større overensstemmelse med dem, vi er og udnytte de ressourcer, vi har. Deltagerne vil få viden om, hvad skyggesider og overbevisninger er, hvordan de opstår og hvordan vi gennem forståelse og accept, kan opnå støre indre balance og fred med os selv og andre.

Det handler om at få vores skygger frem i lyset og favne dem alle, hvis vi vil udleve vores fulde potentiale.


Det var en fantastisk oplevelse at komme tættere på mig selv ved at kigge på mine skyggesider. Workshoppen var et trygt rum, hvor jeg kunne give slip, og hvor jeg lærte at tænke på nye måder om mig selv. Jeg har fået nyt mod til at få handlet på nogle svære ting i forhold til andre mennesker.
Tak for din kloge varme, varme og dybe måde at være på.”
Signe, 36 år.


At turde udleve sin store passion. Psykoterapeut Lotte Palsteen har selv været igennem et dybdegående terapeutisk forløb gennem sin uddannelse. Hun har selv afdækket et væld af mørke skygger, blevet fri af negative overbevisninger og falske selvbilleder, før hun turde tage springet og udleve hendes store passion og drøm om at starte sit eget firma som psykoterapeut.

Nu arbejder hun med mennesker i følelsesforløsende terapi og holder forandringsskabende foredrag og workshops, hvor hun guider andre i at afdække og acceptere gamle skyggesider og erstatte hæmmende overbevisninger med nye og mere sande. Hun brænder for at hjælpe mennesker med at finde ind til deres unikke potentiale og støtte dem i at udleve deres passion.

Book kursus: Inklusion af sensitive børn i skoler og daginstitutioner

– med mindfulness og anerkendende spejling

Der er de senere år kommet mere fokus på de særligt sensitive børns behov i skolen og i daginstitutionen. Flere forældre er begyndt at efterspørge lærere og pædagoger, som har viden om og forståelse for disse børn.

Nervesystemet optager og bearbejder flere stimuli. Forskeren Elaine Aron har fundet ud af, at ca. 20 % af befolkningen har det medfødte karaktertræk HSP, også kaldet særligt sensitiv. Det betyder, at nervesystemet optager og bearbejder mange flere stimuli end normalt, hvilket gør, at børnene hurtigere når et lukningspunkt, hvor de ikke kan rumme mere. De kan være sensitive på flere forskellige måder i forhold til lyde, lugte, skræmmende billeder/film, tøj, der kradser, dårlig stemning, konflikter, andres følelser, skæld ud osv. Børnene kan både være indadvendte og udadvendte. Dette er naturligvis en del af indholdet på mit kursus: Inklusion af sensitive børn i skoler og daginstitutioner.

Behov for miljø præget af struktur, forudsigelighed og ro

De sensitive børn har i høj grad brug for voksne, der er indfølende og stabile og et miljø, som er præget af struktur, forudsigelighed, god stemning og tid til fordybelse og ro. Når disse rammer er til stede, kan børn med dette karaktertræk  være en ressource i undervisningen/institutionen.

Når rammerne ikke er tilstede, kan de sensitive børn opleves som en stor udfordring i kraft af uro, eksplosiv vrede, manglende koncentration og indføling samt generel mistrivsel og/eller indelukkethed.

Mindfulness og anerkendende spejling støtter de sensitive børn

På kurset “Inklusion af sensitive børn i skoler og daginstitutioner” vil man få viden om, hvad der kendetegner det særligt sensitive barn, og hvordan man spotter disse børn i skolen/institutionen. Man vil få redskaber til, hvordan man støtter børnene bedst, så karaktertrækkets positive ressourcer i højere grad kan udfolde sig og børnenes selvværd og trivsel styrkes. Metoderne mindfulness og spejling præsenteres.


Inklusion af udfordrede børn i skoler og daginstitutioner

At kunne se om bag forsvarsstrategierne

Mange lærere og pædagoger oplever store udfordringer i arbejdet med inklusion af de urolige og grænsesøgende børn og unge. Det er i langt højere grad end tidligere nødvendigt, at den professionelle voksne besidder stor relationskompetence og er i stand til at se om bag den provokerende adfærd og møde barnet/den unge bag alle forsvarsstrategierne.

Dette er en forudsætning for at skabe trivsel og udvikling hos den enkelte og i klassen/gruppen. I nogle tilfælde kan det føles umuligt at møde eleven med anerkendelse og empati. Da kan det være nødvendigt at kigge på egne skyggesider.

Konkrete redskaber i samspillet

Deltagerne på kurset “Inklusion af udfordrede børn i skoler og daginstitutioner” vil få et mere nuanceret syn på de udfordrende elever, deres forudsætninger og forsvarsstrategier.

De vil få en større forståelse for, hvordan selvindsigt og kontakt indadtil har betydning for vores evne til at skabe anerkendende relationer.

De vil få konkrete redskaber, som de kan bruge i samspillet med de udfordrende børn/unge.

På kurset “Inklusion af udfordrende børn i skoler og daginstitutioner” præsenteres redskaber og metoder i relationskompetence, mindfulness, anerkendelse, spejlingsdialog, projektioner og skyggesider. Der veksles mellem teori og praksis samt øvelser og erfaringsudveksling.

Implementering af den nye viden

Det kan anbefales at fastlægge et forløb over 2 kursusgange, så lærerne og pædagogerne kan implementere deres nye viden i praksis mellem de 2 kurser. Dette evt. kombineret med supervision af særligt udfordrede teams.

Ring på 51763133 eller send en mail til info@lottepalsteen.dk og hør om muligheden for, at jeg kommer ud og holder et foredrag eller kursus.

Læs mere om mine foredrag